12 října, 2022

Stěhování ze Strančic do Chocerad

12. května 2020 se, po mnoha předchozích odkladech a přesunech termínů vzhledem k epidemii COVID-19, stěhování uskutečnilo.

12. května 2020 se, po mnoha předchozích odkladech a přesunech termínů vzhledem k epidemii COVID-19, stěhování uskutečnilo. Změnou adresy nastala i změna názvu na Dětské centrum Chocerady – centrum komplexní péče, příspěvková organizace.

Samotný proces stěhování proběhl za velké podpory mnoha zaměstnanců DC, kteří dorazili do práce nad rámec své pracovní doby. Vytvořil se tým ve Strančicích, v Choceradech a tým, který přejížděl. Zaměstnanci již dlouhou dobu dopředu balili obsah skříní (hračky, oblečení, knihy, zdravotnický materiál,…).

Velkou pomocí byl sanitní vůz Záchranné služby Asociace samaritánů České republiky, který postupně převezl téměř všechny děti. Druhým pomocníkem byl obrovský nákladní vůz, který byl schopen pojmout například postýlky dětí v nerozloženém stavu, se všemi polštářky, peřinkami a hračkami. Děti proto po přejezdu mohly okamžitě ulehnout do svých postýlek, ve kterých se nic nezměnilo.

Večer byli všichni znaveni, ale spokojeni, že stěhování dobře dopadlo. Děti zvládly přesun bez komplikací. Zanechali jsme za sebou prázdnou budovu, plnou vzpomínek, zážitků a nostalgie. Život jde dál. Krok za krokem oživujeme nové prostory a naplňujeme je láskou, pokorou, pochopením. Jsme v očekávání nových podnětů pro naši práci.

No items found.