12 října, 2022

Vánoce 2020 v Dětském centru Chocerady

Po stěhování byly vánoční svátky první větší událostí ve zcela nové budově.

Po stěhování byly vánoční svátky první větší událostí ve zcela nové budově. Od začátku prosince jsme se snažili dětem navodit tu správnou vánoční atmosféru. Na samotném začátku měsíce děti navštívil sv. Mikuláš s andělem a čertem. Všechny děti byly celý rok hodné, tudíž si čert nikoho neodnesl a naopak jim tu nechal jen samé dobroty. Poté nastalo období Adventu a přípravy na Štědrý den. Naše speciální pedagožky připravovaly dětem velmi bohatý program, který kopíroval vánoční zvyky a tradice. Prostřednictvím různých minipohádek z večerníčků ukazovaly dětem aktuální dění kolem Vánoc. Děti v rámci ergoterapie pekly s personálem cukroví (perníčky, linecké a rohlíčky), které si pak velmi rády snědly. Pro rodiče a personál vyráběly za pomoci speciálních pedagožek vánoční přáníčka a originální ozdobičky. Vánoční koledy a písničky tu zněly po celý prosinec. Štědrý den proběhl ve velmi klidné a vánoční atmosféře, přičemž samotný vrchol bylo rozbalování dárečků, které dětem přinesli stálí i noví Ježíšci.

Tímto bychom chtěli moc poděkovat všem dárcům za dárky, které si děti mohly díky Vám všem na Štědrý den rozbalit! Děti z nich měly a stále mají velkou radost. Jednalo se o různé typy dárků, které dětem slouží k jejich herním aktivitám a pomáhají při edukaci a polohování. Děkujeme také těm, kteří přispěli finančně. K dětem se díky Vám všem dostalo plno dobrot, ať už tradiční každoroční vánoční cukroví od paní Dohnalové nebo různé ovoce či jiné sladkosti.  Vánoční pohodu tu ještě více rozsvítil betlém, který nám zapůjčil pan Josef Zicha z Ondřejova. Všem se moc líbil a byl tu všemi, hlavně dětmi neustále obdivován.

Do Dětského centra Chocerady zamířila 23. prosince 2020 návštěva ze Středočeského kraje. Paní hejtmanka Mgr. Petra Pecková, DiS., společně s panem radním pro zdravotnictví Ing. Pavlem Pavlíkem, přivezli dětem dárky a hygienické potřeby.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem dárcům, kteří nás v průběhu celého roku 2020 finančně či jinak podpořili. Z finančních darů bude realizována v průběhu roku 2021 například výstavba nového dětského hřiště, které bude uzpůsobeno zdravotně znevýhodněným dětem. Děti tak budou moci trávit svůj čas na bezpečném hřišti. 

Stálý dík našim zaměstnancům, kteří svou práci odvádějí velmi profesionálně a svědomitě.

No items found.